O’Dea Ave Waterloo

O’Dea Ave Waterloo
O’Dea Ave Waterloo
O’Dea Ave Waterloo

 

Antoniades Architects were awarded with the winning scheme in a selected design competition for this project in O’Dea Avenue, Waterloo.

The Development consists of a single residential building housing 60 apartments with a single level basement car park providing on-site parking for the residents.

The modulation of the building is derived from its inherent response to the site with the break up of form reinforcing the underlying structure of the building. The break up of form into three distinctive panels is a response to the important design criteria of establishing dual frontage apartments through the key locations of the lift and service cores.

A materials’ interplay occurs between the North and South facades. The South facade is defined by the three textural panels and held together by the quieter and lighter recess of the building form. This recess is made up of a strong horizontal expression through the use of glass and aluminium louvres that act as both a screening device as well filigree to the facade and window treatment. This is to be expressed in a lighter colour to offset the rich palette within the panels that is made up from darker coloured precast panels and aluminium windows.